Home Page Image
  Dr. P.C.M. Bosschool Tamboersbosjeschool

Boek

Onder de titel “Requiem voor een schoolgebouw” heeft Ruurd Faber op 72 pagina´s de geschiedenis van het gebouw beschreven. Het boek is rijk geïllustreerd met 44 foto´s. Daarbij bevinden zich een reeks unieke foto´s, die direct na de oplevering van de school in 1917 zijn gemaakt. Ook de bouwtekening van de school ontbreekt niet. De andere foto´s zijn in- en exterieurfoto´s en klassenfoto´s,  zowel uit de periode van de lagere school als de Dr Bosschool.

De auteur, Ruurd Faber, is oud leerling van de lagere school (1946-1950). Hij heeft tevens zijn medewerking verleend aan een tweetal boeken over adellijke Huizen in Gelderland en biografische artikelen t.b.v. het Biografisch Woordenboek Gelderland. Ook beschreef hij de geschiedenis van een lagere school in Eibergen.

Het boek is te bestellen bij Ruurd Faber en kost Euro 10,00 excl Euro 2,50 verzendkosten.